• Phone06-83944458
  • AddressSchoolweg 82, 3921CG te Elst Utr.
  • Phone06-83944458
  • AddressSchoolweg 82, 3921CG te Elst Utr.

Hoever gaat inspanningsverplichting bij negatieve bkr

Hoever reikt de inspanningsverplichting van een huizenkoper als hij een negatieve bkr heeft opgelopen? In de koopovereenkomst staat altijd vermeld dat er een afwijzing getoond moet worden. Verder staat er altijd nog een belangrijke regel.

  • Partijen verplichten zich over en weer al het redelijk mogelijke te doen teneinde de hierboven bedoelde financiering en/of Nationale hypotheekgarantie en/of toestemming en/of andere zaken te verkrijgen.

Inspanningsverplichting koper bij negatieve BKR

Heeft u een negatieve BKR? Wij gaan er even vanuit dat hiervan niet op de hoogte was ten tijde van het ondertekenen van de koopovereenkomst. U zal van de bank te horen krijgen dat u geen financiering krijgt i.v.m. negatieve BKR. In principe is dit document voldoende om te voldoen aan artikel 15.3 van de koopovereenkomst. Indien standaard om 1 afwijzing gevraagd wordt probeer dan toch elders ook een aanvraag te doen. Ga jij je eerste eigen huis kopen ga dan eerst de BKR raadplegen.

Verkoper gaat niet akkoord met de afwijzing

Het is gebeurd dat verkoper niet akkoord was met de afwijzing omdat de makelaar en een hypotheekadviseur de verkoper had ingefluisterd dat de inspanningsverplichting ontbrak. De hypotheekadviseur vond dat de koper een zaak had moeten maken om de negatieve BKR aan te vechten. Het makelaarskantoor dat de woning verkocht dacht er ook zo over. Gelukkig heeft er een uitspraak plaats gevonden in het voordeel van de koper. Uw inspanningsverplichting houdt echt op na een afwijzing. Lees a.u.b. goed de koopakte door. Er zijn makelaars die zonder overleg gewoon van alles invullen. Let goed op dat u voldoende eigen geld heeft voor de hypotheek.

Let wel op dat u een juiste afwijzing overlegt zoals gevraagd wordt in de koopakte. Sommige banken maken zich er makkelijk van af. Een afwijzing met de mededeling dat de aanvraag wordt afgewezen is niet voldoende. U moet een afwijzing hebben waar de namen van de aanvragers op vermeld staan, het aangevraagde hypotheekbedrag, de reden van de afwijzing. Verder afhankelijk wat er in de koopakte gevraagd wordt. Vraag Lex van de Straat om raad. Heeft u een negatieve bkr? Wilt u de bkr registratie verwijderen vul dan onderstaand formulier in.
    Hoever gaat inspanningsverplichting bij negatieve bkr
    Hoever gaat inspanningsverplichting bij negatieve bkr