• Phone06-83944458
  • AddressSchoolweg 82, 3921CG te Elst Utr.
  • Phone06-83944458
  • AddressSchoolweg 82, 3921CG te Elst Utr.

Investeren in vastgoed door BKR vastgelopen

Het zijn niet alleen de mensen met een beperkt vermogen die last hebben van een negatieve bkr. Ook mensen met grotere vermogens kunnen niet investeren in vastgoed door de bkr. Krediet liep vast op de bkr.

Hoe voorkom je problemen die te maken hebben met de bkr?

Verwijderen van bkr kan je beter voorkomen. Het gaat niet alleen om een lening voor producten maar het geld ook voor als u een huis koopt. Ruud wilde investeren in vastgoed door de overwaarde te gebruiken. Ruud had nog ‚ā¨ 30.000,- nodig van de bank om zijn pand te kunnen kopen.

A2 codering belet investering vastgoed

Ruud had een A2 codering in de bkr staan waardoor hij niks meer kon lenen. Geen bank wilde Ruud nog hebben. Heb je een negatieve bkr en de schuld heb je volledig afgelost? Je hebt dan nog een wachttijd van 5 jaar om te laten zien dat je zonder schulden kan leven.

Let op, vaak belanden nota’s in uw spam box. Laat uw email dusdanig instellen dat ook normale nota’s in uw eigen mailbox terecht komen. Denk er aan dat niet de datum van de nota leidend is voor wanneer u moet betalen. Meestal is de datum van afname dienst of product leidend.

Beslaglegging door BKR gebeurd regelmatig

Bouwbedrijf L. van de V. liet beslag leggen op een kavel van B. uit Veenendaal. De ontbindende voorwaarden had B laten verlopen omdat zijn adviseur had berekent dat de nieuwbouwhypotheek makkelijk moest kunnen. B uit Veenendaal had een kavel gekocht met eigen geld en het akkoord van de bank liet op zich wachten.

B uit Veenendaal kreeg een afwijzing omdat hij een A2 codering had. Het bouwbedrijf eiste een boete op van ‚ā¨ 165.000,-. Namelijk de afgesproken koopsom minus de besparingen omdat er niet gebouwd wordt. B. ging niet akkoord. Bouwbedrijf L. van de V. liet beslag leggen op de grond en B kon nergens heen.

Laat ontbindende voorwaarden nooit verlopen

Let op! Al past de hypotheek 100 keer, check voor de aanvraag wat er in de bkr staat. Beter is om sowieso voordat u financi√ęle zaken wil gaan doen de bkr te checken op bkr.nl. Dit is helemaal al belangrijk als u hoger moet bieden.

Bovenstaand voorbeeld is waar gebeurd en uitspraak is geweest. Uitvoerbaarheid uit voorraad voor een bedrag van ‚ā¨ 135.251,-. Dhr. B uit Veenendaal heeft dus door het laten varen van het financieringsvoorbehoud een bedrag aan de aannemer moeten betalen van ‚ā¨ 135.251,-. Wellicht denkt u dat de aannemer blij was. Integendeel, hij had een klus laten lopen waar hij uiteraard ook aan verdiend verdiend zou hebben.

Aannemer is binnen het gestelde termijn in hoger beroep gegaan en dat gaat B. waarschijnlijk meer geld kosten. B. dacht dat een huis kopen zonder eigen geld zonder risico mogelijk was. In dit geval is het kansloos. Verwijdering van de BKR was onmogelijk. Houd altijd het voorbehoud van financiering in de gaten. Weet dat een boete van 10% van de koopsom niet altijd opgaat.